İlkokula Uyum Sürecinde
Çocuğuma Nasıl Destek Olabilirim?

Sevgili Velilerim,

Birinci sınıfa başlayan öğrencilerimiz için duyduğunuz heyecana ve aynı zamanda yaşadığınız endişelere ortak olmak üzere yanınızdayım. Büyük bir özveriyle yetiştirip bugüne getirdiğiniz yavrularınızın hayatlarının en önemli dönüm noktalarından biri olan ilkokula başlangıç aşamasında öğretmenleri olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabaladığımızı bilmenizi isterim.

Eğitim öğretim hayatlarının başında olan ve bu yolculukta her an yepyeni bilgilerle ve tecrübelerle donanacak olan öğrencilerimizi tüm gelişim alanlarında destekleyebilmek ve onların hem burada hem de hayatlarında mutlu bireyler olmalarına katkı sunabilmek için çalışıyoruz. Oryantasyon haftasıyla birlikte üçüncü haftayı geride bırakırken hepsinin ne kadar da güzel bir şekilde uyum sağladıklarını ve her sabah okula gülümseyerek girdiklerini görmek bizim için çok büyük bir mutluluk. Ancak uyumun bir süreç olduğu, başlangıçta her şey yolunda gitse de çocuğunuzun bir süre sonra tepki verebileceği de unutulmamalıdır. Bu nedenle bu süreci takip etmeli ve çocuklarımızdaki duygu, düşünce ve davranış değişikliklerine karşı duyarlı olmalıyız.

Peki siz değerli veliler çocuklarınızın okula uyum konusunda zorluk yaşayıp yaşamadığını nasıl anlarsınız?

Peki ne yapabilirsiniz?

tam Okulları

Okul, çocuklarınızın hayat yolculuğunda birey olmalarını destekleyen en önemli yerlerden biridir. Sizler de bu yolculuğun en önemli destekçileri olarak çocuklarınızın yaşayabileceği her türlü duyguya alan açarak ve kendilerini özgürce ifade etmelerine fırsat vererek onların yoluna ışık tutabilirsiniz.

Burcu Alaçam

İlkokul Psikolojik Danışman