3Ö Öğretim Modeli

Öğrenme Stilinin Belirlenmesi Öğrenmeyi Değerlendirme Öğrenmeyi Pekiştirme

Eğitim kalitemizin göstergesi olan Berlin Eğitim Programının Temelinde Öğrenciye Özgü Öğretim Modeli (3Ö) bulunmaktadır.
Bu model ile öğrencilerin öğrenme biçimlerindeki bireysel farklılıkları tanımlamakta ve öğrenim sürecini bu farklılıkları dikkate alarak yapılandırılmaktadır. “Öğrenciye Özgü Öğretim Modeli” üç adımdan oluşur:

1. Öğrenme Stilinin Belirlenmesi
  2. Öğrenmeyi Değerlendirme
  3. Öğrenmeyi Pekiştirme

Kaliteli Eğitim

Okulumuzda çocukların yetenekleri tanımak, bireysel yetenek ve becerilerini tam olarak geliştirebilmeleri ve bunları kendi amaçları için kullanabilmeleri için onları mümkün olan en iyi şekilde teşvik etmekteyiz.

Eğitim anlayışımız çocukların kendileri, yaşadıkları çevre ve dünya hakkında edindikleri bilgi, deneyim ve içgörüler üzerine kuruludur. Uyguladığımız Berlin Eğitim Programı okulumuzun üzerine inşa edebileceği yeterlikleri tanımlar.

Alman Ekolü eğitim anlayışımızla Uluslararası programlar Türk Milli eğitim müfredatına uygun etkinliklerle pekiştirilmektedir.  Evrensel değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesi için gereken şartlar oluşturulmaktadır.

İyi bir ortam

Ortak bir öğrenme ve yaşama yeri olarak okulumuz çocukların ve gençlerin kendi hayatlarını kendi ellerine almayı ve aktif olarak hayatlarını şekillendirmeyi öğrendikleri bir sosyal alan olarak büyük önem taşımaktadır. Okulumuzda öğrencilere, sosyal hayata katılmak için kendilerini test etme eleştirel düşünme fırsatı verilir.

Küreselleşme ve neredeyse sınırsız bilgi mevcudiyeti tarafından şekillendirilen dünya, sınıfta öğrenme için yeniden yönlendirmeyi gerektirir. Yalnızca çocukluk ve ergenlikte edindiğiniz bilgilerle yaşayabileceğiniz fikri artık gerçeği yansıtmamaktadır. Bu nedenle, bilgi vermekten daha fazlası, motivasyon, ilgi ve merak ve bilgiyi özümseme, mevcut bilgiyle ağ kurma, değerlendirme ve yaratıcı bir şekilde kullanma becerisini geliştirmekle ilgilidir. Öğrenciler edindikleri bilgi ve becerileri yeni alanlara aktarmayı, kendi hedeflerine ulaşmayı ve okul, iş ve günlük hayatın talepleriyle yüzleşmeyi öğrenmelidir.

İyi donanımlı sınıflar

Sınıflarımız en az 45 metrekareden oluşmaktadır. Akıllı tahta ve akıllı tahtaya uygun dijital uygulamalar ders etkinliklerinde kullanılmaktadır. Öğrencilerin masa ve sıraları doğal ahşap malzemeden olup hiçbir şekilde sağlığa zararlı materyal kullanılmamaktadır. Duvar boyaları organik olup, sınıflarımız güneş ışığından azami yararlanılacak şekilde tasarlanmıştır.

Öğrenmeyi teşvik eden etkinlikler

Bunun için okulumuzda öğrencilerimiz yaşam becerilerini mevcut olan müzik, dans, görsel sanatlar, robotik kodlama, ahşap ve tasarım, satranç, akıl oyunları atölyelerimizde, su sporlarını yüzme havuzumuzda, diğer sporları spor alanlarımızda yaşayarak ve uygulayarak öğrenmektedirler.

Uygulama bahçemizde doğayı korumayı ve diğer canlıların yaşama haklarına saygılı olmayı benimserler.

Yoğun Yabancı Dil Eğitimi

Okulumuzda Bilingual eğitim uygulanmaktadır. Almanca ve İngilizce dersleri yoğun uygulanmakta olup çift diploma alabilmeleri için gerekli kazanımlar sağlanmaktadır. Almanca Dil yeterliliği TELC ve test DAF kurumlarınca belgelendirilmekte, İngilizce dil yeterliliği için Cambridge sınavları uygulanmaktadır. Almanca Dil eğitiminde anadili Almanca olan öğretmenlerle okulumuza ait olan www.dtzberlin.de dil platformundan da ek online konuşma eğitimleri verilmektedir. İngilizce ’de Global Schools yaşam yetkinlikleri çerçevesi uygulanmaktadır.

İyi Eğitim Kadrosu

Yetkin öğretmen ve uzman idari kadrosu ile uluslararası standartları kendisine hedef seçen okulumuz dünyayı kendisine eğitim alanı olarak görmektedir. Branşlarında dünyadaki gelişmeleri takip edebilmeleri için ulusal ve uluslararası etkinlikleri katılmaları konusunda destek ve teşvik yapılmaktadır.

Uluslararası Gezi Programları

Dünya benim evim anlayışı ile Almanca ve İngilizceyi içselleştirmek için yurtdışı eğitim öğretim gezileri çok önemli bir yer kaplamaktadır. Yurtdışı eğitim öğretim gezilerinin amacı öğrenilen dilin kültürünü, insanların yaşamını, gelenek göreneklerini tanıyarak konuşma pratiğini geliştirmektir. Bu anlayıştan çıkarak Türk Alman Merkezi Okulları yılın belirli zaman dilimlerinde Almanya Berlin’de bulunan merkezimiz başta olmak üzere İngiltere, Avusturya, Hollanda, İspanya ve Portekiz’de bulunan partnerlerimize geziler planlanmıştır.

Ankara’da Almanca eğitim veren okul.